Възпитаник на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград пише история на Световно по кинология в Германия

Инж. Кольо Ангелов записа изключителен резултат на Световното по кинология в Германия

Уникален пробив в 87-то издание на Световното първенство по кинология „Хегевалд“ за породата дратхаар записа инж. Кольо Ангелов. Възпитаникът на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград зае суперпрестижното 14-то място в крайното класиране в конкуренцията на 182 участници.

Роденият в Казанлък отличник на випуск 2014 на училището преди това стана национален шампион със своето младо куче Gaia. Четирикракият му партньор се представи на топниво, въпреки че все още е на крехката за форуми от подобен ранг 18-месечна възраст. Инж. Кольо Ангелов абсолютно сам обучава своето куче и се развива професионално в тази област.

Участие в Хегевалд 2022 си осигуриха петте най-добри български тандема от националния ни шампионат. Сред тях бе и майката на Gaia. В елитното състезание на немска земя по традиция тотална доминация имат домакините.

Дипломираният инженер от Лесотехнически университет, Кольо Ангелов влезе в историята през 2014 г. и като изключително успешен участник в Националното състезание „Горски многобой“, проведено в гр. Чепеларе. Тогава нашият отбор се справи отлично в надпреварата и завоюва златните отличия.

Коментари:

коментара