Възпитаник на Националната ПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград е №1 в планинското колоездене

Осмокласникът Николай Тодоров бе най-бърз в състезанието по планинско колоездене Zlatograd Bike n’Run при момчетата до 15 г. 14-годишният възпитаник на Националната ПГГС „Христо Ботев“ преодоля трасето за 28:29 минути. Талантливият Ники от Златоград изучава специалност „Горско стопанство и дърводобив“ и продължава семейната традиция, защото неговият баща Ваклин също е възпитаник на нашето училище.

Горди сме с успеха на Ники и му пожелаваме винаги да постига успехи!

В дебютното издание на на планинския маратон Zlatograd Bike n’Run във всички възрасти се включиха общо 267 състезатели от 5 страни. Амбицията на организаторите от община Златоград е да превърнат надпреварата в ежегодно събитие в спортния календар. Участието на близо 100 деца гарантира, че е постигната една от основните цели на състезанието – да се привлече най-младото поколение към планинските спортове.

Състезателното трасе е разположено върху планински терен, достигайки до върхове и хълмове край Златоград, откриващи красиви панорамни гледки от Родопите. Над 50 жители на Златоград пък се включиха като доброволци при организацията и провеждането на маратона.

Zlatograd Bike n’Run не е само спортно събитие, а кауза, която популяризира региона като култура и традиции, убедени са организаторите на атрактивното състезание.

Коментари:

коментара