Баскетболни емоции завладяха НПГГС „Христо Ботев“

Отборът по баскетбол на НПГГС „Христо Ботев“ при VIII-X клас с треньорския щаб

Националната ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград бе изключително гостоприемен домакин на общинското ученическо първенство по баскетбол. За първи път в историята състезанието се проведе на територията на гимназията, която вече разполага с многофункционална спортна зала.

Срещите се изиграха в периода от 21 до 23 февруари 2020 г. и преминаха при отлична организация от страна на екипа на Националната ПГГС „Христо Ботев“, който беше ангажиран с провеждането на спортното събитие.

Общо 5 училища взеха участие в отделните възрастови групи. В трите състезателни дни се проведоха 11 срещи.

Отборът на НПГГС „Христо Ботев“ при VIII-X клас се класира на трето място в крайното класиране. Нашият тим загуби срещу отлично сработения състав на ИСУ „Васил Левски“, който стана първенец в надпреварата.

Възпитаниците на треньорския тандем Димитър Муртин – Николай Гарванов и главния мениджър инж. Филип Устабашиев показаха добра игра в големи епизоди от срещите и загатнаха за сериозен потенциал. В следващите години ще очакваме от отборите на НПГГС „Христо Ботев“ още по-добро представяне, което да продължи да утвърждава и надгражда лидерските позиции на училището не само в областта на професионалното лесовъдско образование, но и по спортните терени.

Коментари:

коментара